Řetězový držák na víno
search
  • Řetězový držák na víno
  • Řetězový držák na víno
  • Řetězový držák na víno
  • Řetězový držák na víno

Řetěz na láhev vína

299,00 Kč
S DPH

Díky umístěnému těžišti tohoto stojanu, řetěz udrží láhev vína ve vodorovné pozici.

Počet
skladem

Ježíš Kristus uměl chodit po vodě, tibetští mniši se zase dokáží vznést v sedě, nebo vycvičit běžce, kteří obrovskými skoky překonávají nelehký himálajský terén. Levitační kousky indických fakirů znepokojovaly britské koloniální úředníky. Vždyť, kdo by nechtěl létat jen tak - bez balonů, křídel a motorů!

 Možná právě v indické koloniální zkušenosti může mít původ historka z února roku 1852. Tehdy se v jednom anglickém domě před zraky důvěryhodných svědků ke stropu vznesl jistý Daniel Dunglas Home. Patřil k nemnoha výjimkám, kdy si toto umění osvojil Evropan moderní doby.

Zato ve starých kronikách a legendách je podobných případů popisováno velké množství. Za nejstarší zprávy tohoto druhu je možné považovat už skalní kresby doby kamenné, které občas zachycují postavy v polohách připomínajících vznášení v beztížném stavu. Z velkého množství antických létajících hrdinů můžeme například jen namátkou uvést reka Persea, nebo Iasonovu manželku Medeu, původním povoláním čarodějku. Létat však údajně běžně uměli i příslušníci japonské sekty ninjů, keltští druidové, stejně jako někteří raně křesťanští světci. Později ve středověku se však levitace jaksi odsunula mimo působení církve, na čarodějnické sabaty. Dnešní karikovaná postava čarodějnice na koštěti je odrazem zcela historických výpovědí nešťastnic, na něž padl přísný zrak inkvizitorů.

Hůře se vysvětlují vyprávění hodnověrných svědků, kteří viděli vznášet se třetí osoby. To platí zejména o líčení vzdělaných a ze zásady skeptických koloniálních úředníků a cestovatelů.

Nejčastěji jsou jejich svědectví vysvětlována tak, že viděli běžný kouzelnický trik ("létání" ostatně nechybí ani v repertoáru zcela moderního mága Davida Cooperfielda). Tam, kde toto vysvětlení neobstojí, pak skeptik tvrdí, že kouzelník své diváky prostě zhypnotizoval.

Přátelé, budeme k Vám upřímní - tento unikátní stojan na víno sice z fotky vypadá tak, jako kdyby láhev vína omotaná řetězem jen tak levitovala, ale nejedná se o nadpřirozený jev, ani o hypnózu či halucinaci. Řetěz na víno je vytvarován tak, že díky umístění jeho těžiště stojan i při zatížení plnou láhví vína pevně stojí. Na druhé straně nemůžeme vyloučit, že po vypití několika lahví vína z tohoto stojanu, nebudou láhve, Vaši spolupijáci či dokonce Vy skutečně levitovat.

Specifické reference

ean13
7290001376218